Ryssland anfaller Ukraina – digital föreläsning i samarbete med Uppsala Senioruniversitet!

Föreläsare: Stig Fredrikson, journalist, författare och tidigare SVT:s utrikeskorrespondent i Moskva

En häpen värld såg när Putin i rysk tv försökte förklara varför han gett order om ett anfall mot Ukraina. Har Putin blivit galen? Hans historieskrivning var full av lögner och förvridna beskrivningar av allt som hänt ända sedan nazisternas anfall på Sovjetunionen 1941!

Vladimir Putin tänker återupprätta så mycket som möjligt av det ryska imperium som gått förlorat. Han tar nu till den starkares rätt att ta vad han vill ha. Han struntar i internationell rätt, och han struntar i att Ryssland i flera avtal har lovat att respektera Ukrainas suveränitet och gränser! Nu är målet att sätta stopp för Ukrainas utveckling mot frihet och demokrati även om priset för både Ukrainas och Rysslands folk blir högt!

Stig Fredrikson är sedan decennier en framstående kännare av ryskt samhälle och politik. Han talar flytande ryska och han var under Iång tid utrikeskorrespondent i Moskva för SVT. Han har även i en rad uppskattade böcker skildrat det moderna ryska samhället. Han var också nära vän med författaren och dissidenten Aleksander Solzjenitsyn
Anmälan sker HÄR och föreläsningen är gratis för våra medlemmar. Icke medlemmar betalar 100 kr.

När du anmäler dig får du lösenordet i antagningsbeskedet. Du klickar på bilden nedan och skriver in lösenordet.

Öppen för visning: 4/3 – 17/3