Bokmässan kommer hem till dig 24-27 september

Bokmässan är årets viktigaste litteraturhändelse, en 35-årig tradition och en mittpunkt i den svenska bokutgivningen. Arrangörerna kunde gjort det enkelt för sig och ställt in hela evenemanget men det gör man inte – man ställer om! Du kommer att kunna sitta hemma i din soffa och utan kostnad genom Bokmässan Play ta del av över 100 välproducerade samtal som spelas in och livesänds från studios uppbyggda på olika platser.

Så här skriver man:
”Vi ska gå rakt på sak. Vi är förbannat stolta över det här programmet. På några få månader har vi skapat något som aldrig tidigare prövats i Sverige: en digital litteraturfest med drygt 140 livesända samtal. Vi har byggt en helt ny play-tjänst, Bokmässan Play, där hela programmet kommer sändas utan kostnad, och genom vårt samarbete med flera stora medieplattformar kan vi nå fler än någonsin. Utifrån årets starka svenska utgivning har vi tillsammans med en mängd förlag och samarbetspartner skapat en digital upplevelse på Bokmässan Play. 

Litteraturfestivalen 26–27 september består av sex programspår med författarintervjuer och kurerade samtal som inte finns någon annanstans.
Här möts stora berättare, grävande journalister, forskare och politiska debattörer. Vi bjuder också på en internationell bonus: intervjuer inspelade i New York.

Det blir med andra ord en fullspäckad bokfest även i år, om än 
i ett nytt format. Du kan besöka oss var du än är – från soffan, kontoret eller landet, du kan titta ensam eller tillsammans med hela bokcirkeln, och varför inte ordna ett eget montermingel i vardagsrummet? Oavsett om du är en
Bokmässeveteran som vallfärdar till Göteborg varje år eller en mässdebutant som aldrig har satt din fot på det myllrande mässgolvet är du varmt välkommen till Bokmässan 2020.

Till sist vill vi uppmana dig som har möjlighet att stötta din lokala bokhandel och din favoritförfattare genom att köpa en bok eller swisha ett bidrag till Författarförbundets krisfond, som har upprättats med anledning av corona-pandemin. Swisha till: 123 347 05 80.2

Vi på NSSU håller med – ni har all anledning att känna er stolta!

Du hittar hela programmet och information hur du skapar konto helt gratis genom att klicka på bilden nedan.