Digital vinskola – vindruvor grunden i vinet!

Henrik Ljungqvist bjuder därför in oss till en digital druvskola med fokus på röda viner. Han plockar ut några druvtypiska viner vid varje kurstillfälle och så berättar han hur de doftar och hur man känner igen dem. Du kan titta på varje avsnitt så många gånger du vill under perioden 13/10 – 20/12

Henriks vinprovningar tillhör våra absolut mest populära arrangemang och de brukar bli fulltecknade väldigt snabbt. Inför valet att bara ta in ett litet antal personer (Madame Moustache där vi brukar hålla till hade bara klarat max 20 personer om vi skulle kunna hålla avstånd) eller göra en digital provning där alla kan vara med så valde vi digital provning.

Inför varje kurstillfälle får du information om vilka viner Henrik kommer att ta upp och du får även tips på mat som passar till resp vin.

– Anmälan sker via anmälningssystemet som du hittar HÄR.
– Lösenordet till kursen får du i ditt antagningsbesked när du anmält dig – anmälan öppnar 1/10 kl 10.00

Här hittar du vinerna till första provningen – du kan klicka på bilden om du vill förstora den! Henrik tipsar dig om ett riktigt fynd bland kvällens viner och han tillagar en smörgås gjord på foccaciabröd, stuvad portobellosvamp, stekt kycklinglår toppat med picklad rödlök. Vinerna passar även utmärkt till höstens gåsmiddag, serranoskinka eller en laxbit!

Här hittar du vinerna till andra provningen – du kan klicka på bilden om du vill förstora den! Henrik fortsätter tipsa dig om god mat som passar till vinerna och han ger dig även tips på tre riktigt bra vinböcker som han tycker vi bör ha i bokhyllan. Han avslutar med att laga lammlägg som puttrat i vin 6-7 timmar tillsammans med vitlök, palsternacka, morötter och kryddor


Här loggar du in till båda vinprovningarna